Power Walking is conditioneel wandelen of wordt ook wel sportief wandelen, fitwalk of powerwalk genoemd. Dit komt allemaal neer op fanatiek lopen. Indien je echt fitter wilt worden op deze manier, dan moet je stevig doorlopen met een tempo van rond de 6 à 7 kilometer per uur. Dit is precies wat Power Walking ook doet.

Door een krachtige armbeweging en een sterke afzet met de voet zijn veel spieren tegelijkertijd actief. De hartslag komt hierdoor op een niveau dat nodig is om conditioneel beter te worden. De ademhaling wordt dieper, de bloedsomloop wordt aangezet en de zuurstoftoevoer vergroot. Het calorieverbruik kan hierdoor oplopen tot wel 500 calorieën per uur. Deze sportieve training van 60 minuten is een simpele manier om meer te bewegen, af te slanken en gezond te blijven.
Veel artsen en fitness deskundigen beschouwen Power Walking als de perfecte manier om fit te blijven. Ze beschouwen het als de perfecte workout omdat iedereen het kan, het geen overbelasting aan de gewrichten oplevert zoals bij hardlopen, en de blessures door Power Walking uiterst zeldzaam zijn. Ze wijzen er ook op dat het menselijk lichaam meer is gemaakt om te wandelen/power walken dan om hard te lopen of te joggen.
Maar er zijn nog meer voordelen. Met Power Walking heb je geen speciale apparatuur nodig, het kan bijna overal worden gedaan, je kunt dit je hele leven doen en de buiten omgeving met de frisse lucht werken verfrissend en geven je meer energie.
Weinig mensen kunnen 1 uur achter elkaar hardlopen maar wel 1 uur Power Walken terwijl het calorieverbruik bijna hetzelfde is. Degenen die ongetraind starten met hardlopen houden het vaak maar 5 minuten vol. Als ze wel 1 uur willen hardlopen dan moet hier vaak een heel jaar voor getraind worden.
Powerwalkingclub is een initiatief van personal trainers, artsen, dietisten, fysiotherapeuten en looptrainers. Jarenlang zijn er diverse beweeg programma’s en hypes verschenen die onnatuurlijk of niet vol te houden waren, en vaak bleken deze ook zeer blessure gevoelig. Power Walking is echter de meest natuurlijke vorm van voortbewegen die we goed aan kunnen.
Power Walking is de oplossing voor mensen die op een natuurlijke manier hun gezondheid willen verbeteren en weer slank en fit willen worden.

Powerwalkingclub @ Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
18 hours ago
Powerwalkingclub

Wanneer was de laatste keer dat je een stap terug deed van je drukke schema en naar buiten ging?
We moeten allemaal geregeld tijd vrij voor onszelf maken om wat leuke dingen te doen.
Ga je gang, maak een powerwalk of mindful walk en voel je opgeladen.

powerwalkingclub.com/
... See MoreSee Less

Wanneer was de laatste keer dat je een stap terug deed van je drukke schema en naar buiten ging?
We moeten allemaal geregeld tijd vrij voor onszelf maken om wat leuke dingen te doen.
Ga je gang, maak een powerwalk of mindful walk en voel je opgeladen.

https://powerwalkingclub.com/
2 days ago
Powerwalkingclub

Wat maakt Power- en Mindful Walking zo bijzonder, is dat je het nooit alleen hoeft te doen. Onze enthousiaste trainers staan ​​garant voor deskundigheid en fitheid. Wil je één van onze lessen gratis proberen.? Ga naar powerwalkingclub.com en vind een Power- of Mindful Walking-les bij jou in de buurt. Het enige wat je moet doen is de eerste stap zetten. ... See MoreSee Less

Wat maakt Power- en Mindful  Walking zo bijzonder, is dat je het nooit alleen hoeft te doen.  Onze enthousiaste trainers staan ​​garant voor deskundigheid en fitheid. Wil je één van onze lessen gratis proberen.? Ga naar https://powerwalkingclub.com en vind een Power- of Mindful Walking-les bij jou in de buurt. Het enige wat je moet doen is de eerste stap zetten.
4 days ago
Powerwalkingclub

Wat is het mooi en dankbaar werk om mensen te helpen gezonder te leven. Sport is een van de meest effectieve activiteiten om de gezondheid te verbeteren.
Ben jij ook gepassioneerd door een gezonde levensstijl en vind je het leuk om anderen te inspireren? Grijp dan je kans en start als een gediplomeerde Power- of Mindful Walking trainer.
Voor meer informatie bezoek :

powerwalkingclub.com/opleidingen/
... See MoreSee Less

Wat is het mooi en dankbaar werk om mensen te helpen gezonder te leven.  Sport is een van de meest effectieve activiteiten om de gezondheid te verbeteren.
Ben jij ook gepassioneerd door een gezonde levensstijl en vind je het leuk om anderen te inspireren?  Grijp dan je kans en start als een gediplomeerde Power- of Mindful Walking trainer.
Voor meer informatie bezoek :

https://powerwalkingclub.com/opleidingen/
Load more